Vad är ett rymningsspel Erbjudande Reviews Kontakt
Stockholm
Your city Stockholm? YesChoose another city
SVarrow_drop_down
EN

Vad är ett ”rymningsspel”?

Escape room är en spännande och ny typ av underhållning i Stockholm och runt om i världen. Varför? För att det splear ingen roll om ni är 12 eller 70 år, organiserar en team building för ett företag eller bara har en kväll ute med kompisarna – du kommer garanterat att ha kul. Ni kommer bli inlåsta i ett rum som har dess egen atmosför och bakgrundshistoria. Ert mål är att hitta alla pussel och ledtrådar innan tiden är slut.
Vi har 3 olika lokaler i centrala stockholm med varierande rum där du antingen kan försöka rymma från fängelset, undvika stöta på den ryska maffian, lösa mysteriet på spöket i fotografens studio eller fly från galningen i första liveframträdande i Stockholm ”Horror escape”.
Målet för dig och ditt lag är att ta dig ut på 60 minuter. För att lyckas ta er ut behöver ni sammarbeta för att lösa pussel, och hitta gömda objekt.
keyboard_arrow_down

Hur fungerar det?

Innan varje spel, kommer en spelledare att ha en genomgång där ni får reda på reglerna och svar på era frågor. Varje rum är byggt utifrån ett specifikt scenario och en unik historia som spelledaren berättar för er innan ni blir insläppta i rummet.
När ni är inne i rummet, kommer ni börja leta efter ledtrådar och lösa gåtor precis som i vilket datorspel som helst, men den här gången på riktigt. Vi har byggt våra rum så realistiskt som möjligt.
keyboard_arrow_down

Vem kan spela på Questrooms?

Alla kan spela! Vi har ingen åldersgräns, inga kunskap- eller språkkrav, vilket innebär att både vuxna, barn och turister kommer att ha kul. Barn under 14 år måste dock ha med sig en ansvarig person över 18 år.
Om någon är döv eller i rullstol kan även denna delta i vissa av spelen. Kontakta oss så ska vi se vad vi kan göra. Notera: spelarna måste vara nyktra för att kunna lösa våra pussel. Våra game masters har rätt att neka spelare som är berusade.
keyboard_arrow_down

Varför vill man spela Questrooms?

Questrooms är ett perfekt sätt att spendera din tid tillsammans med dina vänner, din familj, kollegor, och partner. Det spelar ingen roll om det är födelsedag, möhipa/svensexa, eller bara en dag ute med vännerna.

 • Spela med vänner
  Escape room är ett utmärkt alternativ till bowling och bio. Du kommer garanterat att ha kul med de kluringar och pussel som vi har förberett i våra rum. Det är en bra aktivitet att starta kvällen med, innan en utgång med vännerna. Större grupp? Boka båda rummen och tävla mot varandra. Vi har två rum i båda lokalerna på Medborgarplatsen och Fridhemsplan.
 • En annorlunda dejt
  Om du verkligen vill göra dejten spännande, kan ett escape room spel vara ett bra alternativ innan den fina middagen på restaurangen. Om du vill, kan vi också göra spelet mer personligt med koppling till din dejt. Lämna gärna ett meddelande i förväg.
 • Familjekväll
  Questrooms är en aktivitet som passar alla åldrar vilket gör det till en populär underhållning för familjen. Vi har några gånger haft spel med deltagare från olika generationer. Barn, förälder och farförälder hade jättekul! OBS! Se rekommendationerna för att ta reda på vilka rum som passar bäst för familjer.
 • Firande
  Varje vecka har vi folk som vill fira hos oss. För att göra det ännu bättre, bygger vi ett event/lounge rum i vår nya lokal på Medborgarplatsen (Kocksgatan 21a). Du kommer kunna läsa mer om detta och boka ditt evenemang på Questrooms här.
 • Team-building
  Företag som Spotify, H&M, Spontano, Volvo, t.o.m. Polisen, har redan upplevt det roliga med Questrooms. När ni spelar hos Questrooms får ni verkligen testa samarbetet och att lita på varandra som kollegor. Man behöver dock inte spela för att öka sina förmågor utan det går lika bra att spela hos oss för att göra något roligt med jobbarkompisarna. Läs mer om Team-building här.
keyboard_arrow_down

Okej, jag är övertygad, men hur bokar man?

Escape rooms är en populär aktivitet och blir därför snabbt fullbokade. Vi rekommenderar då att boka ert besök i förväg. Detta görs lättast online genom att välja dag och tid i vårt schema. Om du vill avboka, kontakta oss så fort som möjligt, senast 2 dagar innan. Om du är sen blir vi tvungna att korta ner speltiden. Vid frågor eller särskilda önskemål, kontakta oss så ser vi vad vi kan göra.

Book the game!

keyboard_arrow_down

Vad kostar det?

Priser hos oss beror på hur många personer det är som ska spela och när ni hade tänkt att spela men det brukar röra sig mellan 325 och 380 SEK per person. Betalnigen sker efter spel och då kan ni antingen använda er av SWISH eller betalkort. Företag kan även få faktura
keyboard_arrow_down

Är det ofarligt?

Självklart! Vi försöker alltid att utesluta ömtåliga och vassa saker i våra rum. Varje rum är utrustat med övervakningskameror som hjälper Spelledarna att se till så att ingenting går fel under spelets gång. Om ni vill, kan spelledaren öppna varje lås. Vid en nödsituation öppnas alla lås och dörrar automatiskt.
keyboard_arrow_down

Kan man köpa presentkort på Questrooms?

Bra idé! Det är redan många som har överraskat sina närmaste med ett presentkort från Questrooms. Allt du behöver göra är att lämna en ansökan här på hemsidan så kontaktar vi dig så fort vi kan med vidare information. Priset på ett presentkort varierar beroende på om du ska boka ett rum från kategori A («Fängelset», «Fotografens hemsökta» studio och «Ryska maffian») och Kategori C («Horror Escape»). Du kan läsa mer här.

keyboard_arrow_down

Om oss

Questrooms är ett internationellt företag grundat i St. Petersburg år 2014. Samma år öppnades också vårt första Europeiska kontor här i Stockholm. Sedan dess har det byggts mer än 30 lokaler i länder som, Ryssland, Vitryssland, Canada, Tyskland, Kazakstan, Italien, Cypern, och Finland.
Vårt mål är att bygga rum av hög kvalitet runt om i världen för att ge alla chansen att uppleva den roliga med att spela. Om du vill bli en partner och bygga ett eget ställe i din stad, ber vi dig att läsa vår affärsmodell och kontakta vår manager.
keyboard_arrow_down

Har du fortfarande frågor?

Call us! +468 543 544 02 Du kan ocks kontakta oss via e-mail på: stockholm@questrooms.com eller använda dig av extrasensoriska kanaler om du är telepatisk.